Volkswagen Arteon

De Volkswagen CC is niet meer, maar dat betekent niet dat de auto die zijn bestaan ooit begon als gelikter getekende variant van de Passat geen opvolger krijgt. In Genève hebben we namelijk kennis gemaakt met de Arteon.

 

Design

De Arteon is zeker geen Passat op een sportdieet, maar een auto, waarbij de ontwerpers als leidraad doodleuk 19-inch-velgen namen. Oké, de Arteon is officieel de opvolger van de Passat CC, maar daar houdt elke vergelijking op. Deze sportieve GT kreeg bijvoorbeeld een geheel eigen platform, dat ook iets langer is dan zijn lease-broer. In Elegance uitvoering is de Arteon iets minder heftig en dat staat de hem verrassend goed. De grille is overigens wel erg druk vormgegeven. Net even een paar lijntjes te veel. Het is verder een keurige auto. Je kan er prima mee voorkomen rijden. Het is net even wat minder pretentieus als leaseauto dan een Audi of BMW.

 

Motorisering

De basisprijs van de Arteon moet onder de € 40.000 komen te liggen. De instapper zal de in het najaar leverbare 150 pk sterke 1.5 TSI zijn. Volkswagen laat weten dat het ook een 150 pk sterke variant van de 2.0 TDI op de prijslijst zet. De diesels zijn voorzien van een zeventraps DSG-transmissie en gaat € 45.760 kosten. De Elegance Business- en Business R-uitvoeringen kosten respectievelijk € 47.990 en € 48.750.

Een Volkswagen Arteon 2.0 TDI 110kW Business R 7-DSG leasen kan vanaf €687,- per maand.

Bent u benieuwd wat wij op het gebied van zakelijke lease voor u kunnen betekenen, informeer dan naar een vrijblijvende offerte.