Private Lease- en Leaseauto van het jaar

Sinds 1991 is er door Alphabet de prijs in het leven geroepen genaamd ‘’Leaseauto van het jaar’’. De verkiezing gaat van start met het opstellen van de zogenaamde ‘longlist’ door specialisten binnen Alphabet. In de longlist zijn alle auto’s opgenomen die aan vooraf vastgestelde criteria voldoen en in aanmerking komen voor de titel Leaseauto van het Jaar. Deze criteria zijn: geen facelift, geen cabriolet, geen sportauto, geen grijs kenteken, geen terreinauto en beschikbaar in het jaar van de verkiezing.

Categorieën

De Peugeot 3008 was de winnaar in de klasse Business en de overall winnaar. In de klasse ‘’economy’’ ging de Kia Rio met de trofee naar huis. Verder waren er nog verkiezingen in de categorieën Business+ en Executive. De winnaars in deze categorieën zijn de Opel Insignia en  de BMW 5-serie. Binnen het zakelijke segment was de Alfa Romeo Giulia veruit de favoriet bij de online stemronde, maar tijdens de testdag werd deze binnen het business+ segment ingehaald door de Opel Insignia. Overall bleek de Peugeot 3008 de meest verrassende zakelijke leaseauto en scoorde goed op alle fronten. Een goede afwerking en kwaliteit, veel binnenruimte en een gedegen wegligging. Daarnaast is het comfort bij dit model van hoog niveau, al met al een rechtvaardige winnaar. De enige elektrische auto, de Opel Ampera-e, scoorde vooral matig bij de publiekstemmers. Maar ook bij de deskresearch kwam de auto niet gunstig naar voren.

Private leaseauto van het jaar

De huidige (vijfde) generatie van de Nissan Micra heeft de titel Private Leaseauto van het Jaar binnengesleept. Het is de tweede keer dat de titel Private Leaseauto wordt uitgedeeld. Vorig jaar ging de titel naar de Opel Astra en dit jaar dus naar de hagelnieuwe Nissan Micra. De verkiezing is in het leven geroepen door leasemaatschappij Alphabet, dat deze titel vorig jaar voor het eerst toepaste wegens de enorme groei in interesse in private-leaseconstructies. Naar verwachting worden dit jaar in ons land voor het eerst meer dan 100.000 auto’s via private lease afgeleverd.

Wilt u weten wat wij op het gebied van operationele lease of private lease voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons en wij helpen u graag verder.